Workshop Paratafeltennis op revalidatiecentrum groot succes

Op het gebied van paratafeltennis is 2018 goed begonnen. Na de succesvolle eerste jeugdparatafeltennis training op 5 januari heeft afgelopen woensdag ook de eerste Workshop Paratafeltennis voor trainers en bewegingsagogen plaatsgevonden. De workshop vond plaats bij het revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven.

In totaal namen zestien trainers, agogen en fysiotherapeuten deel aan de workshop, waaraan ook Bettine Vriesekoop haar bijdrage leverde. De workshop werd inhoudelijk verzorgd door Marit Martens Scheers en Saskia Meijer. Door de diversiteit van de deelnemers kon er kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken gedeeld worden, zowel in de theorie als ook in de praktijk.

Tafeltennis wordt op revalidatiecentra veelal als middel ingezet tijdens het revalidatieproces en biedt daarmee kansen voor de sporter om na dit proces de sport te blijven beoefenen. Tijdens de workshop is er een start gemaakt om een netwerk op te bouwen met als doel om de verbinding te leggen tussen tafeltennis als middel bij verbetering of herstel van de gezondheidssituatie en structureel tafeltennisaanbod, waar mogelijk bij de vereniging.

Team Parasport van de NTTB vervult een verbindende schakel voor deze centra, de sporter en de verenigingen en om die reden is de doelstelling geformuleerd om dit jaar nog enkele workshops te organiseren in het land. Bij interesse (trainers, agogen en revalidatiecentra) kan er contact opgenomen worden met Ineke de Graaf (Team Parasport). Dank gaat uit naar de Johan Cruijff Foundation. Mede dankzij de samenwerking en ondersteuning is de workshop georganiseerd. (Bron: nttb.nl – 19 jan. 2018)