Meld je aan voor een Table Stars clinic of MJ Tafeltennis promotiedag!

Tijdens het NK 2017 is de samenwerking tussen de Tafeltennisbond en MJ Tafeltennis bekrachtigd. Samen wordt er gewerkt om onze sport te promoten en daarvan kunnen ook de verenigingen profiteren. Ook in 2018 biedt de Tafeltennisbond in samenwerking met MJ Tafeltennis weer leuke clinics aan voor verenigingen.

De specialist in tafeltennisactiviteiten MJ Tafeltennis is beschikbaar voor twee verschillende evenementen: de MJ Table Stars clinics op de basisschool of de MJ Tafeltennis promotieactiviteit op een door de vereniging gewenste locatie. Naast deze MJ-evenementen biedt de tafeltennisbond zelf ook Table Stars clinics aan. Enkele uitgangspunten voor het indienen van een aanvraag op een rijtje.

Optie 1: Table Stars clinics op een basisschool

De Table Stars clinics worden altijd tijdens de reguliere schooluren van de basisschool uitgevoerd.
Het betreft een éénmalige clinic. Dit kan zowel een halve- of een hele dag zijn, waarop de gymlessen van de school plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het aantal groepen en de grootte hiervan.
De Table Stars lessen vinden doorgaans op de gymlocatie van de school plaats. In sommige gevallen bevindt de tafeltennisvereniging zich op loopafstand en kan deze ook gebruikt worden.
MJ Tafeltennis of de NTTB geeft met één trainer de Table Stars lessen en zorgt ook voor al het lesmateriaal.
De clinics worden altijd in samenwerking met de betrokken vereniging gegeven. Dit houdt in dat de vereniging zelf mee gaat helpen bij de geven van de lessen, gegeven door MJ of de NTTB.
De vereniging organiseert een of meerdere vervolgactiviteiten die als follow-up dienen van de Table Stars lessen. Dien de ideeën voor het ‘’follow-up’’ plan in bij de aanvraag voor de clinic.
De eigen bijdrage voor de vereniging voor de Table Stars Clinic door MJ Tafeltennis of de NTTB is €100.
(De kosten zijn in werkelijkheid vele malen hoger. Deze worden door de NTTB vergoed) Tip: bespreek de mogelijkheden voor financiering met de betrokken school of gemeente.

Optie 2: MJ Tafeltennis Promotiedag

MJ verzorgt de promotieactiviteit op de door de vereniging aangevraagde locatie.
Het betreft een éénmalige activiteit (ochtend, middag, avond of hele dag).
Voorbeelden van activiteiten: tafeltennisgymlessen op school, een open dag van de club, een jubileumactiviteit, een demonstratie bij het basisscholentoernooi, etc.
De promotieactiviteit wordt geheel door MJ Tafeltennis uitgevoerd. Ondersteuning door verenigingskader is in overleg met MJ mogelijk, maar niet noodzakelijk.
De vereniging organiseert een of meerdere vervolgactiviteiten die als follow-up dienen van de Table Stars lessen. Dien de ideeën voor het ‘’follow-up’’ plan in bij de aanvraag voor de clinic
De eigen bijdrage voor de vereniging voor de MJ Tafeltennis promotieactiviteit is €150 (De kosten zijn in werkelijkheid vele malen hoger. Deze worden door de NTTB vergoed)
Een Table Stars clinic of MJ Tafeltennis promotiedag aanvragen? Dat kan bij Sven Groot. In totaal ondersteunen wij 16 Table Stars clinics en 16 MJ promotiedagen dus wacht niet te lang! Voor meer informatie over Table Stars zie deze link. Meer informatie over de MJ Tafeltennis promotiedag? Neem dan even een kijkje op de lijst met activiteiten.

Volg de Table Stars Trainer workshop tijdens de clinic!
Met alleen Table Stars clinics geven zijn we er niet. De verbinding met de vereniging is van grote waarde, zeker als er beschikbaar kader binnen de vereniging aanwezig is om met de kinderen aan de slag te gaan. Om die reden is er een speciale Table Stars Trainer module ontwikkeld. In een dagdeel worden de basiselementen van de oefenstof doorgenomen, wordt het circuit uitgelegd en voorgedaan en wordt de opzet van school naar vereniging door gesproken. Het is een workshop, dus mensen gaan vooral zelf aan de slag, ervaren de oefeningen en wat kinderen leren. Ook leer je hoe je ze kunt corrigeren en motiveren. De doelgroep voor deze workshop zijn de lesgevers, dat kunnen de tafeltennistrainers zijn, maar ook de gemeentelijke combinatiefunctionarissen, vakleerkrachten op de scholen, oudere jeugdleden of enthousiaste ouders. Deze trainer module kan worden verwerkt in de clinic die gegeven wordt door MJ Tafeltennis waardoor de lesgever direct geschoold wordt! Voor ouders en enthousiaste jeugdleden bieden we maatwerk waarbij de TT1 ook gegeven wordt.
(Bron: 07-02-2018 nttb.nl)