Verslag Invitatiedubbeltoernooi 2018

Op maandag 5 maart vond het invitatie-team toernooi plaats. Met 14 teams, en dus 28 deelnemers, was het gezellig druk. De teams werden ingedeeld in 2 poules van 7, waarbij ieder twee games tegen elkaar speelden, een gelijkspel was dus mogelijk. Om het verschil tussen sterke en zwakke teams te overbruggen had ieder team een score gekregen, waarbij sterkere teams een hoge score kregen. Als je tegen een ander team speelde, moest je je eigen teamscore in punten halen om de game te winnen. Zo kreeg Henri samen met ex-smasher Sander een score van 21, en Nicole met haar teamgenoot Jolanda een score van 2. Waardoor Team Henri dus 21 punten moest behalen om de game te winnen, en Team Nicole slechts 2 punten.

Al met al leverde dit vaak spannende wedstrijden met soms verrassende resultaten. De eindstand in de poules:

 

Poule A

Lia+Tommy         (4)  9 punten

Jeno+Wybe        (12)  8 punten

Harry+Ad          (2)  7 punten

Tamara+Marga      (5)  7 punten

Nicole+Jolanda    (2)  5 punten

Henri+Sander     (21)  4 punten

Marloes+Paul     (10)  2 punten

 

Poule B

Francien+Anita    (2) 10 punten

Erik+Jeffrey      (6)  7 punten

Henk+Erik        (18)  7 punten

Melek+Cansev      (4)  7 punten

Sanja+Marion      (4)  4 punten

Maarten+Sylviusz (15)  4 punten

Jochem+Ronny      (8)  2 punten

 

Vervolgens werden er kwartfinales gespeeld met de beste 4 teams van iedere poule. Uiteindelijk kwam er een halve finale van:

Team Lia      – Team Erik   1-2

Team Francien – Team Henk   2-0

 

De finale werd dus gespeeld tussen Team Erik (6) en Team Francien (2). Door de teamscore, telde elk punt van Francien en Anita voor 3 punten. Erik en Jeffrey waren inderdaad ook als team sterker, maar niet sterk genoeg om drie keer zoveel punten binnen te slepen. Francien en Anita wonnen dan ook beide games en zijn de winnaars van het invitatie-team toernooi geworden!