Bedrijfstafeltennis

De Tafeltennisbond start een nieuw initiatief: Bedrijfstafeltennis. Startend met drie bedrijven op meer dan tien locaties worden clinics, demonstraties entafeltennistoernooien georganiseerd. Met als doel om tafeltennis een klein maar structureel onderdeel te laten zijn van de werkdag.

De Tafeltennisbond gaat alle bedrijven helpen met bewegen. Bij veel bedrijven staan tafeltennistafels, waar in pauzes of gewoon tussendoor gespeeld wordt. Bedrijfssport en Vitaliteit op de werkvloer is booming. Tafeltennis, of Pingpong, kan daarin een unieke positie nemen: het kost weinig tijd, het kan op de werkvloer, onder werktijd en je hoeft je niet om te kleden. Dat kan niet bij hardlopen, fietsen, fitness of bootcamp.

De Pingpongbaas App wordt binnenkort gelanceerd als middel waarmee iedereen zijn (of haar) collega kan uitdagen, maar ook zijn concurrent. Het is mogelijk een speellocatie af te spreken en (onderlinge) scores bij te houden. Alle tafeltennistafels in Nederland, bij bedrijven en buiten, moeten zo snel mogelijk in kaart worden gebracht en iedereen kan daarbij helpen! En we maken vervolgens de koppeling naar de tafels bij onze verenigingen. 

In samenwerking met een aantal partners* is de ‘menukaart bedrijfstafeltennis’ gepubliceerd, waarbij bedrijven handige tools krijgen om het spelen op de tafels nog leuker te maken. Van aanschaf van materiaal tot een clinic, demonstratie of gasttraining. Bedrijven die willen starten met het tafeltennissen op het werk krijgen een scala aan mogelijkheden om dit samen met ons te implementeren. Met Sport&Zaken bieden we bedrijven die met ‘bewegen op de werkvloer’ aan de slag willen, verschillende soorten tafels en hulpmiddelen aan. 

Naast deze dienstverlening worden de deelnemende bedrijven uitgenodigd toe te treden tot de community van de Tafeltennisbond. Een netwerkplatform waarmee de relatie tussen de bedrijven onderling en met de Tafeltennisbond verder vormgegeven gaat worden.
​Neem voor meer informatie contact op met Dennis Rijnbeek (Hoofd Marketing & Communicatie) of Marthijn van der Wal (Coordinator Sportparticipatie)

(Bron: NTTB.nl – 7 maart 2018)