TTV Smash’73 3 Kampioen

Op vrijdag de 13e kon het derde team van tafeltennisvereniging Smash’73 kampioen worden in de zesde klasse. Met een voorsprong van 16 punten reisde ze met vertrouwen af naar Den Bosch waar gespeeld werd tegen Kruiskamp’81 5.

Carlo mocht de openingswedstrijd spelen en vol vertrouwen werd de eerste set gewonnen met 6-11, de tweede set ging gelijk op maar werd 14-16. In de derde set herpakte zich en werd het 6-11 waardoor het eerste punt binnen was.
Vervolgens was Rob aan de beurt. De combinatie van spanning en een nieuw batje leverde problemen op in de eerste set die hij verloor met  11-9. De tweede set ging Rob als een speer en won met 4-11. Helaas kon hij dit niet doorzetten en werden de volgende twee sets verloren met 1-8 en 11-5.
De derde wedstrijd was voor Zafer die sterk begon en met 5-11 de 1e set won. De tweede set deed hij het wat rustiger aan maar dit werkte niet en verloor deze dan ook met 11-9. Hier reageerde hij op door er een tandje bij te zetten en de 3e en 4e set te winnen met 7-11 en 7-11.

Zafer liet het dubbel aan Rob en Carlo. Deze combinatie had niet vaak met elkaar gespeeld en verloren de 1e set met 13-11. Hierna bogen ze de het wedstrijdverloop om en wonnen ze de 2e set met 6-11, de 3e met 7-11 en de 4e met 5-11.

Ondertussen was de tussenstand 1-3 in het voordeel van Smash.

Na het dubbel mocht Carlo zijn 2e wedstrijd spelen. Hij begon goed en won de 1e set met 7-11. In de 2e set kreeg de tegenstander grip op het spel van Carlo en verloor Carlo met 11-6. Ook de 3e en 4e set verloor Carlo met 13-11 en 11-7.
De vijfde wedstrijd van de avond was voor rekening van Zafer. Hij realiseerde zich dat er weer punten gehaald moesten worden en toonde zijn klasse. Hij won de wedstrijd in 3 sets met de standen 7-11, 9-11 en 4-11.
Inmiddels was de stand 2-4 in het voordeel van Smash’73. Om kampioen te worden hadden ze 5 punten nodig.

De mogelijk beslissende wedstrijd was voor rekening van Rob. Sterk begon hij aan de wedstrijd en won de 1e set met 3-11. Dit gaf hem het nodige vertrouwen en won de 2e set met 9-11. Nu was nog maar één set winst nodig om het kampioenschap binnen te halen. De 3e set speelde Rob degelijk en wist dat dit moest lukken. Met 7-11 werd ook de 3e set gewonnen en waren de 5 punten een feit.

Onder luid gejuich van de meegereisde supporters deed Rob een overwinningsdansje, het kampioenschap was binnen en de promotie naar de 5e klasse gerealiseerd.

Na het feestje werden ook de overige 3 wedstrijden door Carlo, Rob en Zafer gewonnen en werd de uit eindslag 2-8.

Het team wil ook de 3 invallers bedanken die hun steentje bij hebben gedragen aan dit kampioenschap. Henk, Maarten en Jeroen die al hun gespeelde wedstrijden hebben gewonnen en tot aan de laatste speelronde als enige nog op 100% staan.

A.s. vrijdag 20 april om 20:00 is de laatste speelronde van deze competitie en iedereen die eens kennis willen komen maken met het tafeltennis als wedstrijdsport is van harte welkom in “De wijde wereld” ,  Helmteken 24 te Uden.