2018 Clubkampioenschappen TTV Smash’73

Zondag 27 mei stonden de clubkampioenschappen op de agenda. Ondanks het zeer warme weer was de opkomst goed te noemen.

A-klasse
De a-klasse werd gespeeld in een 6 kamp. In deze klasse kwamen spelers uit het 1e en 2e team tegen elkaar uit aangevuld met Henri. Henri was niet op gewassen tegen de andere speler en werd 6e. WIljan won zijn partij tegen Henri en werd 5e. Nick won twee wedstrijden e werd 4e. Marco begon moeizaam tegen Michiel en René. Hij verloor van beide maar herstelde zich door de overige partijen te winnen en werd 3e. Michiel en René wisten beide hun eerste vier wedstrijden te winnen en speelden de laatste wedstrijd tegen elkaar. Dit werd dus de finale in deze klasse.
De eerste set begon Michiel sterk en wist deze met 11-4 te winnen. De twee opvolgende sets won René met 11-6. De vierde set kwam Michiel weer in de wedstrijd en won met 11-8 waardoor er een beslissende 5e set moest komen. In de 5e set moest Michiel zijn meerdere erkennen in René en werd tweede. Door deze overwinning werd René clubkampioen 2018.

B-klasse
In de b-klasse ging het 3e team met de invallers aangevuld met Herman. Helaas was dit nog net een klasse te hoog voor Herman en werd 5e. De overige spelers waren aan elkaar gewaagd. Rob en Maarten begonnen tegen elkaar. Na een hete strijd won Rob deze wedstrijd in vijf sets. De 2e wedstrijd ging tussen Henk en Carlo. Beide spelen hun eigen spel maar na vier sets mocht Henk zich de winnaar van deze strijd noemen. Vervolgens mocht Herman aantreden tegen Rob. Rob was hierin duidelijk een klasse beter en won in drie sets. Na deze wedstrijd was het Maarten die het tegen Henk op moest nemen. Dit werd een spannende strijd waarin pas na vijf sets beslist werd in het voordeel van Maarten. Vervolgens ging het tussen Carlo en Herman. Helaas was ook Carlo voor Herman een maatje te groot. Hierna speelden Rob en Henk tegen elkaar. Henk wist deze in drie sets te winnen. De 7e wedstrijd in deze poule was de strijd tussen Carlo en Maarten. Maarten won deze in 4 sets. De 8e partij ging tussen Henk en Herman. In deze wedstrijd bood Herman goede weerstand en wist 1 set te winnen maar desondanks won Henk in 4 sets. Vervolgens speelden Rob en Carlo de 9e wedstrijd welke ook een spannende strijd werd. In 5 sets won Carlo. De laatste partij won Maarten van Herman in drie sets.
Uiteindelijk waren twee spelers die 3 wedstrijden gewonnen hadden waardoor het aankwam op het onderling resultaat. Dit pakte uit in het voordeel van Maarten en hij werd de clubkampioen van de B-klasse.

C-klasse
De c-klasse ging tussen recreanten en het 4e team. In deze poule was het onderlinge verschil nog kleiner dan in de andere klassen. Isabelle begon tegen Jochem en won deze in drie sets. Hierna waren Tamara en Lia die tegen elkaar moesten. Lia won deze in vijf sets. De 3e wedstrijd ging tussen Sanja en Erik. Sanja won in 3 sets. De 4e partij nam Lia het tegen Isabelle op. Lia begon zeer sterk maar Isabelle won in 4 sets. In de 5e wedstrijd namen Erik en Jochem het tegen elkaar op. Erik was te sterk voor Jochem en won in 3 sets. Vervolgens ging het tussen Tamara en Sanja. Sanja won de 1e set maar Tamara herstelde zich en won de drie opvolgende sets. De 7e wedstrijd ging tussen Isabelle en Erik. Isabelle begon heel sterk maar Erik pakte ook een set maar kon niet voorkomen dat Isabelle won in 4 sets. Sanja won de volgende wedstrijd van Lia in 3 sets en Jochem verloor van Tamara. De 10e wedstrijd won Isabelle van Sanja met 13-11, 12-10 en 11-8. Vervolgens won Tamara van Erik. De strijd tussen Lia en Jochem ging gelijk op. Lia won in 3 sets.
De laatste wedstrijd van Isabelle was tegen Tamara. Beide kennen elkaar als de beste waardoor dit een spannende strijd werd. Ondanks de sterke tegenstand van Tamara wist Isabelle in vier sets te winnen. Isabelle had dus alle wedstrijden gewonnen en was niet meer in te halen door de anderen. Na de partij maakte ze een vreugde dansje en mocht ze zich clubkampioen van de c-klasse noemen.
Nu restte alleen nog de strijd om de 2e en 3e plaats. De volgende wedstrijd ging tussen Jochem en Sanja. Jochem speelde een goede wedstrijd en wist een set te winnen maar Sanja won. De laatste wedstrijd ging tussen Lia en Erik. Ook dit werd een spannende partij en resulteerde in een 5 setter. Na 5 sets was Lia die er met de winst vandoor ging.
Doordat het heel dicht bij elkaar zat moest er overleg gepleegd worden en werd Sanja tweede en Lia derde.
Gefeliciteerd René, Maarten en Isabelle met het behaalde kampioenschap!