13e Open Udense Kampioenschappen – 2012

Schrijf je nu online in

Locatie: Sport & Evenementencentrum “De Schaapskooi” op de Hockeyweg 1 te Uden, Inschrijfgeld: € 6,-

Iedereen mag meedoen in de pingpong-klasse!

Een van die verrassingen is de pingpong-klasse voor zowel jeugd als senioren. Vakantie- en garagepingpongers Uden, Volkel en Odiliapeel die nog nooit eerder in clubverband hebben getafeltennist zijn van harte welkom om zich aan te melden. Niets moet, alles mag als het maar gezellig is.Geen batje? Geen probleem. Daar zorgen wij voor.

Zo spannend kan tafeltennis zijn!

Het kloppende hart van deze dag is het toernooi voor verenigingen uit de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland en Limburg. Dat belooft op zich al een waar spektakel te worden.

Maar ook de Udense prominenten nemen het dit jaar weer tegen elkaar op. En net als vorig jaar geven ook een aantal “oud-internationals” zoals Bert van der Helm (25 x nationaal kampioen, kwam 186 keer uit voor het Nederlandse team), Han Gootzen en anderen acte de presence in een onderlinge strijd.

Wie vorig jaar de finale van deze oud-spelers heeft gezien, weet hoe flitsend, dynamisch en spannend een tafeltenniswedstrijd kan zijn. Komt dat zien, komt dat zien.

Het programma is als volgt:

9.15 uur Zaal open
10.00 uur Start Toernooi
11.00 uur Pingpong-klasse jeugd en senioren
14.00 uur Udense Prominenten/oud-internationals
17.00 uur Prijsuitreiking door Burgemeester Henk Hellegers

In het reguliere toernooi werd de A-klasse (senioren) gewonnen door Nick Schellekens van de vereniging Never Despair uit Den Bosch. De A-klasse jeugd werd gewonnen door Nick van Grunsven van Smash’73/YOB. In de pingpong klasse zegevierde Erwin van Vroonhoven bij de jeugd en bij de senioren ging de titel naar Denise Pollandt. In de finale bij het prominententoernooi speelden wethouder Thijs Vonk en gemeentesecretaris Jeroen Smarius tegen elkaar en daarmee was het in z’n geheel een aangelegendheid van de Gemeente Uden. De beker ging net als vorig jaar naar Jeroen Smarius. De middag inspireerde de dichter (en deelnemer aan het prominententoernooi) Maarten van den Elzen tot het volgende gedicht:

Stamtafel en strijdtoneel
blauwe speelvelden
een wit pingpongballetje
pingpongt de uitslag
Spannende strijd bij oud-internationals

Bijzonder spannend was ook dit jaar het oud-internationals toernooi dat dit jaar weer mede werd gesponsord door Japans-, Oosters en Buffet Restaurant Paradijs in Uden en Han Gootzen Consultancy. De voormalige topspelers hebben met de jaren uiteraard wat ingeleverd aan snelheid en uithoudingsvermogen, maar kunnen qua techniek en tactiek nog steeds met de besten mee. Het was ook duidelijk dat de heren niet waren gekomen om lekker vrijblijvend een potje te tafeltennissen; er werd – in figuurlijke zin – met het mes op de tafeltennistafel gespeeld. Iedereen ging er 100 % voor en dat leverde zeer boeiende confrontaties op. In de finale stonden uiteindelijk Han Gootzen – die vorig jaar ook al in de finale stond – en Erwin Andriessen tegenover elkaar. De uiteindelijke overwinning ging met 3-1 naar Erwin Andriessen die als actief speler conditioneel net iets meer inhoud had dan Han Gootzen, die daarmee voor het tweede jaar op rij tweede werd. De uitdaging voor Gootzen is nu om volgend jaar inhoud te geven aan het gezegde: ‘driemaal is scheepsrecht’…

Dank aan Scouting Jeanne D’Arc

De toernooiorganisatie wil met name de leden van Scouting Jeanne D’Arc bedanken, die een hele grote inspanning hebben geleverd om het toernooi facilitair mogelijk te maken en in goede banen te leiden. In de woorden van Ronald van Grunsven, hoofdsponsor YOB: ‘Zonder de geweldige medewerking van Scouting Jeanne D’Arc hadden we dit toernooi niet op het niveau kunnen organiseren als we nu hebben gedaan.