12e Open Udense Kampioenschappen – 2011

Zondag 11 december om klokslag 10.30 uur ging voor de 12e keer de Open Udense Tafeltenniskampioenschappen van start. De deelnemers aan dit toernooi waren heel divers.

95 spelers hadden zich aangemeld om te strijden voor de Udense beker.  Deze ging mee naar  Sint-Oedenrode en werd gewonnen door Marcel Klaver van Attaque. Bij de recreanten won Frank Hoeke.

Bij de jeugd ging de titel naar Jules Hoeke van TTV Smash’73/YOB.

Om 14.00 uur speelden 14 ‘prominente’ Udenaren een onderlinge competitie om de Henk Hellegers trofee waaronder de wethouders Marcel Delheze en René Peerenboom, gemeentesecretaris Jeroen Smarius. Maar ook uit het bedrijfsleven en sportverenigingen. “Mijn evaring met tafeltennis reikt niet verder dan een spelletje op de camping”, aldus Marcel Delhez. Gemeentesecretaris Jeroen Smarius was dit jaar de winnaar van de prominenten.

Bij de oud-internationals waren onder andere Bert van Helm, Han Gootzen, Paul Haldan (momenteel lid van het hoofdbestuur van de Nederlandse tafeltennisbond) aanwezig. Maar ook Carel Deken en Antoon Wil van Zoelen.  Zij speelden nog altijd de sterren van de hemel, al zijn sommigen niet meer de jongste. De Pardijs Cup ging na een spannende finale tussen Paul Haldan en Han Gootzen naar Paul Haldan.

Om 17.00 uur werden de prijzen uitgereikt door Burgemeester Henk Hellegers.

Het was een geslaagd toernooi en de sfeer zat er goed in.