Gehandicaptentafeltennis een succes

Tafeltennisvereniging Smash’73/YOB wil graag iedereen de mogelijkheid bieden om de tafeltennissport te beoefenen. Ook mensen die een lichamelijk of verstandelijk beperking hebben, zijn welkom bij de tafeltennisvereniging. Zo organiseert de vereniging op 16 april een bijzondere tafeltennisavond.

Rian, Thomas en Sandra komen netjes op het afgesproken tijdstip binnen in de sporthal van het Muzerijk. Na een korte kennismaking met de vrijwilligers René de Klijn en Remy Jacobs, worden de benodigdheden uitgereikt en wordt er aanstalten gemaakt om te tafeltennissen. Iedereen speelt afwisselend tegen elkaar en tegen één van de aanwezige Smashers. Er is zelfs ook gelegenheid om tegen een heuse robot te spelen. Het gaat de eerste keer nog niet om punten en winnen, maar om gezelligheid en een heel klein beetje techniek. Hoe houd je een tafeltennisbatje vast? Hoe sla je terug? Bij Rian is het na een kwartier tafeltennissen al duidelijk dat ze er wel de juiste motoriek voor heeft. De hand/oog coördinatie gaat prima voor een eerste keer. Thomas heeft er vooral lol in om maar zo vaak mogelijk achter elkaar die bal op tafel te houden. En dat gaat hem nog goed af ook. Sandra is duidelijk de betere van de drie. Ze geeft de bal iets meer snelheid en maakt het de tegenstander moeilijker. Tijdens een glaasje ranja kijken we terug op een geslaagde avond. Dit gaan we zeker vaker doen. We denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden!