TTV Smash’73/YOB met twee deelnemers op het Jeugd Klassentoernooi 2014 tijdens het NK tafeltennis in Zwolle

Op zaterdag 1 maart werd in Zwolle het NK tafeltennis 2014 gespeeld met als side-event het Jeugd klassentoernooi. Tijdens de selectie uit de beste spelers van de regio Brabant-Zuidwest hadden Moon van de Broek en Nick van Grunsven van TTV Smash ’73/YOB zich geplaatst voor dit landelijke klassentoernooi.

Voor Moon van de Broek was het daarmee de eerste keer om deel te mogen nemen aan dit toernooi en dat is een hele prestatie gezien zijn relatief korte ervaring in deze sport. Hij speelde zeer interessante rally’s en speelde veelvuldig tot 10-10 standen om de winst daarna toch over te dragen aan de tegenstanders. Daarmee toonde Moon zich een waardige tegenstander en dat belooft dus veel voor de nabije toekomst. Voor Nick van Grunsven was het de derde keer op een rij dat hij zich heeft geplaatst voor dit toernooi en ieder jaar wordt weer bewezen dat het harde trainen de moeite loont. Hij begon met twee overduidelijke overwinningen waarbij de tegenstanders kansloos waren. In de derde en vierde wedstrijd werd het kantje boord waarbij de tegenstanders helaas net het voordeel konden halen. Vervolgens heeft Nick zijn eigen traditie verbroken door na de pauze nu met een overduidelijke winst uit de vijfde en zesde wedstrijd te komen. In de laatste poulewedstrijd tussen twee andere tegenstanders werd geheel onverwacht de winst behaald door degene die tot dat moment de nummer 3 in de poule was tegen de nummer 1. Daardoor moest Nick zijn 2e positie omruilen waardoor de halve finale net aan zijn neus voorbijging. Alsnog een verdienstelijk resultaat omdat hij hiermee dus toch heeft bewezen dat ondanks de hogere klasse zijn wedstrijdresultaat dit jaar wederom is gestegen. Met twee tevreden spelers keerde TTV Smash ‘73/YOB huiswaarts met huiswerk voor volgend jaar.