Clubkampioenschappen – 2013

In Juni was het weer tijd voor de clubkampioenschappen, eerst de voorrondes voor de jeugd en op 14 juni de eindrondes van de jeugd en de kampioenschappen voor de senioren.

Op dinsdag 11 juni vond de eerste voorronde voor de jeugdkampioenschappen plaats. Het ging die dag tussen Lindy, Pelle, Femke, Martijn, Ramon en Ilja.

Ilja wist beide van zijn teamgenoten te verslaan, maar kon niet op tegen jongens van het 1e en 2e team. In het onderonsje tussen de twee dames bleek Femke het sterkst, maar dat was dan ook de enige winstpartij van beiden. De eerste twee halve finale plekken gingen dus tussen de overige drie jongens verdeeld worden. Pelle wist als eerste Ramon te verslaan en toen Ramon ook van Martijn verloor was de beslissing gevallen. In de strijd voor de 1e plaats won Pelle van Martijn.

Op donderdag 13 juni was de tweede voorronde. Op deze dag streden Nick, Stef, Annabel, Moon, Jeroen, Jelle en Sander tegen elkaar. Hierbij was 2e team speler Moon de uitdager van 1e team spelers Jeroen en Nick. Moon was helaas niet op zijn best en kon het beide spelers wel moeilijk maken, maar niet genoeg om games te winnen.

De eindstand van deze voorronde:

1. Nick
2. Jeroen
3. Moon
4. Annabel
5. Stef
6. Sander
7. Jelle

Op vrijdag 14 juni speelden de senioren hun toernooi, maar vonden eerst nog de halve finales plaats. Hierbij wist Nick in een lastige partij van Martijn te winnen en kon Pelle winnen van Jeroen. Martijn wist van Jeroen te winnen en sleepte daarmee de prestatieprijs binnen. Pelle bleek niet in staat om de titelverdediger te verslaan, maar kan tevreden zijn met een mooie 2e plaats. Nick van Grunsven bleek net als vorig jaar onverslaanbaar bij de jeugd en kroonde zich wederom tot clubkampioen.

Bij de senioren werd gespeeld in 5 poules. De standen van deze poules:

Poule A

1, Rene Gabriels
2. Diana
3. Martijn
4. Marieke
5. Francien

Poule B

1. Rene van Dijk
2. Michiel
3. Pelle
4. Ronald
5. Harry

Poule C

1. Nick van Grunsven
2. Marco
3. Nick van Breda
4. Nadra
5. Sjors

In de daarop volgende ronde wist Rene Gabriels eenvoudig van Michiel te winnen, kon Nick van Breda van Diana winnen en kon Marco teamgenoot Rene van Dijk verslaan.

In de finalerondes wist Rene Gabriels zijn voormalig teamgenoot Marco te verslaan. Marco daarentegen kon revanche nemen voor zijn verloren partij in de voorronde en deed dat dan ook. Nick stond daarna de zware opgave om 3-0 van Rene te winnen om clubkampioen te worden. Dat bleek al snel niet haalbaar en de score werd dan ook precies andersom. Hierdoor werd onze voorzitter voor de derde keer op rij clubkampioen en kon hij de wisseltrofee voorgoed mee naar huis nemen.