Ludiek toernooi – 2009

De opzet van het ludiek toernooi van dit jaar was dat iedereen die meedeed, een slagwapen van thuis, school of werk mee zou nemen en daarmee het toernooi speelde. Daarnaast had de organisatie ook de tafels anders opgezet dan normaal. Op één tafel was het net erg hoog, en bij de andere tafel stond 1 helft op de grond.

De Poules waren als volgt ingedeeld:

Poule 1 Poule 2
Marloes van de Locht Michiel Hagen
Jurre Klaver Gino Wijdeven
Nick van Grunsven Bobby Loesberg
Martijn van de Schoot Jurgen van de Schoot
Joep Meys Nick van Breda

Tijdens de eerste wedstrijden was het erg uitproberen hoe het slagwapen en de tafels speelden. Maar al snel wenden de spelers aan hun kartonnetje, brillendoos of koekenpan. De eerste twee van iedere poule gingen naar de halve finale, de halve finales werden gespeeld door:

Nick van Breda – Nick van Grunsven
Jurre Klaver – Gino Wijdeven
Na een spannende halve finale werd de finale gespeeld door Nick van Grunsven tegen Jurre Klaver. De spanning was om te snijden, en beide deden hun uiterste best om eerste te worden. De eerste tafel die bespeeld werd was de tafel met het hoogste net. Hier was het een nek aan nek race, Jurre won op deze tafel twee maal met 14-12. Hierna werd gespeeld op de tafel met 1 helft op de grond. Hier won Jurre met 11-5, en omdat hij daardoor de winnaar was hoefde de laatste set niet gespeeld te worden.

Ten slotte was er ook een originaliteitprijs, deze zou gaan naar diegene met het origineelste slagwapen. De jury heeft hierbij gekozen voor diegene die hemzelf het moeilijkst had gemaakt, en dat was toch wel Martijn van de Schoot met zijn kartonnetje (van tafeltennisballetjes)