TTV Smash ’73 pakt hoofdprijs in Schaijk

Zaterdag 22 oktober reisde een 7 koppige delegatie jeugdspelers van T.T.V. Smash ’73 af naar Schaijk om deel te nemen aan de Open Schaijkse Tafeltenniskampioenschappen 2011. Er werd gespeeld in 3 klassen: A (sterkst), B en C (zwakst). Van T.T.V. Smash ’73 deed het voltallige 1e team mee en 2 spelers uit het 2e team.

Zij kwamen alle 6 uit in de A klasse. Jelle van Asseldonk, speler van team 3, kwam als enige voor de Udenaren uit in de C klasse. De meeste spelers hadden ‘s ochtends al een competitiewedstrijd afgewerkt, dus het zou niet eenvoudig worden om tot het einde toe scherp te blijven. Twee spelers kwamen goed uit de startblokken: Jules Hoeke en Jurre Klaver hadden niet veel moeite om hun poules te overleven. Zij gingen dan ook door naar de winnaarsronde. Jurgen v.d. Schoot, Martijn v.d. Schoot, Pepijn Hoeke en Nick van Grunsven wisten wel partijen te winnen in hun poules, maar niet voldoende om de winnaarsronde te bereiken. Zij mochten hun geluk gaan beproeven in de verliezersronde.

Nick bleek een echte slowstarter: in de verliezersronde gaf hij geen wedstrijd meer weg, en mocht zich daardoor winnaar noemen van de verliezersronde. Een verdienstelijke prestatie. Jurre Klaver en Jules Hoeke wisten beide ook de winnaarsronde te overleven en kwamen zodoende in de halve finales terecht. Jurre, voor wie de dag duidelijk te lang duurde, moest het hierin afleggen tegen een buitengewoon sterke tegenstandster. Jules daarentegen was nog frisser, en won zijn halve finale relatief eenvoudig. De finale ging echter heel anders. Jules kwam al snel op een 2-0 achterstand, en leek verloren. Maar door zijn spel te veranderen en minder fouten te maken wist hij deze wedstrijd alsnog om te buigen en in de 5e game zelfs te winnen. Een zeer knappe prestatie. Jurre won de troostfinale en werd hierdoor 3e. Jelle verging het wat minder goed: hij wist in het begin nog wel 2 partijen te winnen, maar verloor er ook 4. Helaas geen beker voor hem dit jaar.