Verslag Open Deurnese & Astense kampioenschappen – 2009

Op Zondag 8 november vonden de jaarlijkse Open Deurnese & Astense tafeltenniskampioenschappen plaats. Dit jaar werd dit toernooi georganiseerd in de sporthal waar T.T.C. Deurne normaal haar wedstrijden afwerkt. Er waren ruim 70 deelnemers die verspreid werden over 12 tafels. Hiermee zat het toernooi overvol, maar dat maakte het wel zo gezellig.

T.T.V. Smash ’73 was na een jaar van afwezigheid weer van de partij met maar liefst 10 spelers. De meeste speelde niet alleen het enkeltoernooi, maar ook het daaropvolgende dubbeltoernooi. Bij de senioren deden mee: Patrick v.d. Meer, Marco v.d. Ven, René Gabriëls, Michiel Hagen (allen in poule A), Sander Schins (poule C) en Nadra Krook (poule D). Bij de jeugd waren Diana Chang, Nick van Breda, en de gebroeders Martijn en Jurgen v.d. Schoot van de partij. De jeugd speelde allemaal in dezelfde poule, en er waren volop kansen voor Diana en Nick omdat de jeugdpoule enigszins onderbezet was.

In Poule A zaten alle spelers die 3e klasse of hoger spelen in de afdelingscompetitie. De spelers werden opgedeeld in 2 poules van 7, die ieder hun eigen tafel kregen om een 7-kamp af te werken. Om niet in tijdgebrek te komen hoefden er slechts 2 games te worden gewonnen, iets dat niet door iedereen werd gewaardeerd. De speelomstandigheden waren niet eenvoudig: de vloer was erg glad, en toen het begon te regenen ging het dak lekken. Uitkijken geblazen dus. Het werd al snel duidelijk dat de kansen voor de Udenaren in deze poule klein zouden zijn: er waren veel sterke 1e klasse spelers aanwezig die onderling voor de prijzen zouden gaan strijden. Alleen Patrick wist lang in de race te blijven voor een plaats in de kruisfinales, maar trok in de beslissende wedstrijd uiteindelijk aan het kortste eind. Michiel, Marco en René wonnen allemaal wel enkele partijen, en eindigde daarmee op de plaatsen 4-5 in hun poules.

In Poule C werd ook gespeeld op 2 tafels. Deze poule bestond uit spelers die 5e of 6e klasse spelen in de afdelingscompetitie. Sander speelde hierin goed mee, maar kon uiteindelijk slechts een plek in de middenmoot afdwingen. In Poule D, waarin 7e klassers speelden, verging Nadra hetzelfde lot.

Bij de jeugd ging het een stuk beter. Nick en Diana wonnen al hun partijen in de eerste ronde, waarmee ze zich verzekerde voor een plaats de 2e ronde. Martijn en Jurgen konden het niveau nog niet aan. Gelukkig wist Jurgen 1 partij te winnen, maarmee de familie-eer weer gered was. Gelukkig was er voor de jeugd een verliezersronde, dus konden ook zij nog enkele partijtjes spelen. Nick en Diana kregen het ondertussen een stuk moeilijker in de winnaarsronde. Diana verloor verrassend van een jongen uit Asten, waarmee ze 2e werd in haar poule.Omdat er geen kruisfinales waren, resteerde haar de strijd om de 3e plaats. Nick op zijn beurt zat in een ijzersterke poule, en wist uiteindelijk slechts 3e te worden. Diana verloor uiteindelijk de strijd om de 3e en 4e plaats.

In de dubbelrondes kon er bij de senioren al evenmin overtuigd worden. Het gelegenheidsduo René en Sander gaf iedere keer een voorsprong uit handen, en verloor dan ook steevast alle partijen met 2-1. Marco en Michiel verging het al niet veel beter. Ook dit keer moest het succes van de jeugd komen. Nick en Diana werden in het dubbeltoernooi uiteindelijk 2e: er werd alleen verloren in de finale van het ijzersterke zussenduo v.d. Velden.

Doordat de tijdsplanning al snel in de war kwam, moest er geimproveerd worden met wie wanneer moest spelen. Dit zorgde soms voor lang oponthoud, maar hierdoor nam de gezelligheid en af en toe ook de meligheid flink toe bij de bankzitters. Uiteindelijk werd er pas na zessen koers richting Uden gezet. Dit keer met aanzienlijk minder troffeeën dan wat bij de Open Schaijkse werd veroverd, maar toch met een voldaan gevoel.