Jeugd TTV Smash ’73/YOB slaat grote slag op top meerkampen

Afgelopen zaterdag mochten 4 jeugdspelers van TTV Smash ’73/YOB aantreden op de top meerkampen in Oss. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd voor de jeugdspelers die in de najaarscompetitie het best gepresteerd hebben.

Dit jaar waren er maar liefst 4 udenaren…

Daarnaast traden in de 2e klasse aspiranten Martijn van de Schoot en Pepijn Hoeke aan, beide uitkomend voor team 2. Er werd gespeeld in een poule van 6 spelers per klasse. Degene met de meeste gewonnen partijen zou het toernooi winnen.

In de 1e wedstrijd mochten de udenaren direct onderlinge duels gaan uitvechten. Nick speelde tegen Jules, en Martijn tegen Pepijn. Deze partijen waren echter tegen alle verwachting in snel voorbij. Zowel Nick als Martijn wonnen hun partijen eenvoudig met 3-0. Nick had daarna de smaak te pakken en werkte beheerst en geconcentreerd zijn partijen af. Dat kon van zijn tegenstanders niet altijd gezegd worden, wat mede de reden was dat Nick na zijn overwinning op Jules, nog 3 wedstrijden op rij wist te winnen. Hiermee wist hij zich 1 wedstrijd voor het einde al verzekerd van de eindoverwinning. Het verlies in de laatste wedstrijd deed daar niets meer aan af. Jules speelde ondertussen voor de 2e plaats. Hij had net als Nick 3 wedstrijden op rij gewonnen, en als hij ook zijn laatste partij wist te winnen, dan was deze plaats zeker.

Helaas werd het hem allemaal wat teveel, en moest hij in de laatste wedstrijd zijn meerdere erkennen in een sterke tegenstander, die ook nog voor de 2e plaats in de race was. Jules werd hierdoor slechts 4e.

Pepijn was in het geheel niet van slag geraakt door het verlies van Martijn zo vroeg op de ochtend. Hij won zijn resterende partijen zonder al teveel moeite. Martijn kon zich daarom geen foutje permitteren, wilde hij de 1e prijs in de wacht slepen. In de voorlaatste wedstrijd beging hij toch een slippertje, tegen een tegenstander die hem van de wijs bracht met zijn gedrag. Hij won echter wel 1 game tegen deze jongen, en dat bleek achteraf cruciaal te zijn. Zowel Pepijn, Martijn als zijn tegenstander hadden hierdoor 4 punten, en hadden van elkaar gewonnen. Omdat Martijn die en game had gepakt, en de rest dit niet voor elkaar had gekregen, werd Martijn uitgeroepen tot winnaar. Pepijn werd hierdoor 2e.

Nick en Martijn zijn door hun overwinning uitgenodigd voor het jeugdtoernooi op de NK tafeltennis op zaterdag 3 maart. Al met al een prachtig resultaat voor de spelers, die over 2 weken hun kunsten weer mogen gaan vertonen in de voorjaarscompetitie.