Jeugdklassentoernooi op het NK tafeltennis

Afgelopen zaterdag speelde 2 spelers van TTV Smash ’73/YOB uit Uden op het jeugdklassentoernooi op het NK tafeltennis in Eindhoven.  Per afdeling worden alleen de beste spelers van iedere klasse afgevaardigd.

 

Voor de afdeling Zuid-West Nederland, zaten daar de Udenaren Nick van Grunsven en Martijn v.d. Schoot bij.  Nick kwam uit in de C klasse, en Martijn in de E klasse.  Per klasse werd er gespeeld in 4 poules van 8, waarbij de beste 2 van iedere poule doorgingen naar de kwartfinales.

 

 

 

Het was al snel duidelijk dat de tegenstand zwaar was voor beide jongens.  Martijn ging aanvankelijk voortvarend van start, en won van de eerste 3 partijen er 2.  Bij Nick ging het aanvankelijk minder goed. Hij kon iedere wedstrijd uitstekend partij bieden, maar op de beslissende momenten trok hij vaak net aan het kortste eind.  Pas later op de dag, toen de kansen op de kwartfinales al voorbij waren, kwam Nick beter in zijn spel.  De laatste wedstrijd won hij zelfs tamelijk eenvoudig in 3-0.  Martijn maakte een omgekeerde ontwikkeling door. Zijn wedstrijden liepen na zijn bliksemstart steeds moeizamer, en verloor helaas zijn resterende 4 partijen.  Ook voor hem helaas geen kwartfinaleplaats.