Top 6 kampen

Op zaterdag 25 januari vonden de Top 6 kampen plaats bij OTTC in Oss. Bij dit toernooi mogen de jeugdspelers met de hoogste percentages van de competitie meedoen, waarbij ze strijden voor een plek bij het NK om onze afdeling te vertegenwoordigen, hiervoor moesten ze top 2 in hun klasse spelen.

Dit jaar hadden we maar liefst 5 deelnemers, voor ons een record en we waren dan ook de grootste groep aanwezig. Nick van Grunsven en Martijn van de Schoot deden mee in de 2e klasse, Pepijn Hoeke en Moon van de Broek in de derde klasse en Ilja in de 5e klasse.

Ilja was als een van de laatste geplaatst voor het toernooi. Zijn eerste twee wedstrijden verloor hij meteen en was dus als snel uitgeschakeld voor de top plekken. Hij wist later echter nog twee wedstrijden te winnen en kan daar dan ook zeker tevreden mee zijn.

In de derde klasse moesten Moon en Pepijn meteen tegen elkaar, waar Moon aan het langste eind trok. Pepijn speelde de rest van de dag goed, maar moest steeds net zijn meerdere erkennen en ging met 0 punten naar huis. Moon speelde bijzonder goed en zat in de strijd voor de beste twee plekken. Hij verloor echter in een nipte 5-gamer van zijn concurrent waardoor hij derde werd. Toch nog een hele goede prestatie!

In de 2e klasse moesten Martijn en Nick tegen elkaar, waarbij Nick de sterkste bleek. Nick won daarna ook wedstrijd na wedstrijd en moest in de laatste ronde tegen de andere ongeslagen speler, maar beiden wisten dat ze de top 2 al behaald hadden. Uitzonderlijk was dat deze tegenstander met noppen speelde, dit gebeurt zelden bij de jeugd. Nick wist zich dan ook geen raad met zijn tegenstander en ging kansloos van tafel, maar was dus toch al verzekerd van een plek naar het NK. Martijn eindigde uiteindelijk nog prima in de middenmoot.

Nick alvast succes op 1 maart op het NK in Zwolle!