Han Gootzen als gasttrainer bij TTV Smash’73 te Uden

HAN GOOTZEN gaf op dinsdag 13 april, in de “Schaapskooi te Uden”, een gasttraining aan jeugd- en senior-spelers van T.T.V. Smash’73 in Uden. Han Gootzen, oud international, is 51 jaar, woont in Uden en speelt op het ogenblik in de duitse 1e Kreisliga. Han heeft dan ook ruimschoots zijn sporen binnen de tafeltennis sport verdiend.

Voor hen die daar wat minder bekend mee zijn, hierbij een kleine opsomming van de tafeltennis carrière van Han Gootzen.
Bij de Nederlandse Kampioenschappen dubbel spel werd het NL-kampioenschap door Han gewonnen in 1979 met Anne Vlieg; in 1980 met Bert van der Helm en in 1984 met Bob Potton. Behaalde in 1980 en 1981 met Tempo-team, samen met Bert vd Helm en Rene Heijnen de clubtitel van Nederland. Van 1979 – 1983 maakte Han deel uit van het NL-team (met onder andere Bertine Vriesekoop) wat deelnam aan diverse Wereld Kampioenschappen. Van zo’n 19.00 tot 20.00 uur waren alle tafels bezet door de jeugd spelers van de trainingsgroep van trainer Niek Sanders. Van 20.00 tot ruim na 21.00 uur mochten de senioren, van trainer Herman van de Broek, het trainingsveld betreden.

Voor hen die daar wat minder bekend mee zijn, hierbij een kleine opsomming van zijn tafeltennis carrière.Bij de Nederlandse Kampioenschappen dubbel spel werd het NL-kampioenschap door Han gewonnen in 1979 met Anne Vlieg; in 1980 met Bert van der Helm en in 1984 met Bob Potton. Behaalde in 1980 en 1981 met Tempo-team, samen met Bert vd Helm en Rene Heijnen de clubtitel van Nederland. Van 1979 – 1983 maakte Han deel uit van het NL-team (met onder andere Bertine Vriesekoop) wat deelnam aan diverse Wereld Kampioenschappen. Van zo’n 19.00 tot 20.00 uur waren alle tafels bezet door de jeugd spelers van de trainingsgroep van trainer Niek Sanders. Van 20.00 tot ruim na 21.00 uur mochten de senioren, van trainer Herman van de Broek, het trainingsveld betreden. Na een korte introductie werden de spelers met diverse basis-slagen aan het werk gezet. Daarnaast kwam het voetenwerk uitvoerig aanbod. In de tafeltennissport is het heel belangrijk om het lichaam in balans te houden om vervolgens de juiste slagen te kunnen maken. De oefeningen van Han Gootzen gaven een extra stimulans om het tafeltennissen nog leuker te maken. Voor een enkele speler bleek al die trainingsactiviteit een redelijke aanslag op zijn conditie te zijn. Aan het einde gaf Han Gootzen nog wat waardevolle tips mee. Verliezen met 11-4 is niet zo erg als de inzet er maar voor de volle 100 procent is geweest. Je moet dan concluderen dat er niet meer in heeft gezeten. Anders ligt het, als het verlies aan je zelf te wijten is. Schrijf de opmerkingen van je trainer en de speelwijze van je tegenstanders op in een schrift. Kom je jouw “angstgegner” (de tegenstander waar je altijd weer net van verliest) weer tegen, dan weet je hoe je tegen hem moet spelen. Citaat Han Gootzen : “Geloof mij, dat je dan wel wint. Ik heb al mijn schriften bewaard en de eerste dateren nog van uit de jaren zeventig”. De avond was voor zowel de spelers als trainers heel leerzaam geweest.