Clubkampioenschappen – 2011

Zondag vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van T.T.V. Smash ’73 plaats.  Het aantal leden dat dit jaar meedeed was aanmerkelijk lager dan in voorgaande jaren.  Zelfs titelverdediger bijde jeugd Laurens Willems bleef thuis.  Patrck van der Meer, titelhouder bij de volwassenen, was gelukkig wel van de partij.

Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen werd er begonnen met een 2 tal poules, waarna er kruisfinales plaatsvonden, gevolgd door de finale. Ook voor de afvallers na de poule-ronde waren er nog wedstrijden, zodat iedereen een plekje kreeg in de uiteindelijk ranglijst.
Bij afwezigheid van Laurens waren bij de jeugd zijn teamgenoten uit team 1, te weten Nick van Breda en Diana Chang de grote titelkandidaten.  Er werd verwacht dat zij hun poules moeiteloos zouden winnen, en daarna zouden doorstomen naar de finale.  Jurre Klaver uit team 2, gooide echter roet in het eten door Nick verrassend met 3-0 aan de kant te zetten.  Hierdoor werd Jurre eerste in de
poule.  Diana won wel haar poule, en moest hierdoor al in de kruisfinale aantreden tegen Nick.  Jurre stond in de kruisfinale tegen Jules Hoeke uit team 3, die knap een 2e plaats achter Diana had bemachtigd.  In de kruisfinale werd duidelijk dat Diana en Jurre de 2 sterkste spelers waren, dus zij mochten gaan uitvechten wie de clubkampioen van 2011 ging worden.  Hoewel verwacht werd dat Diana dit klusje wel even zou klaren, bleek ook dit weer te snel gedacht.  De wedstrijd zou buitengewoon spannend worden, en er moest uiteindelijk een 5e game aan te pas komen om te beslissen wie de sterkste was. Hoewel Diana hierin het voortouw nam, trok Jurre op het aller laatse moment aan het langste eind.  Hiermee werd hij voor het eerst clubkampioen bij de jeugd.  Diana moest wederom genoegen nemen met een 2e plaats.  De prestatie prijs ging naar Jules Hoeke, die 4e werd.
Bij de volwassenen verliep het allemaal wel volgens verwachting.  De finale draaide net als vorig jaar uit op een confrontatie tussen teamgenoten uit team 1 René Gabriëls en Patrick van der Meer.  Het werd een tactisch steekspel met relatief weinig spektakel.  Beide spelers probeerden te voorkomen dat de tegenpartij ook maar één kans kreeg tot aanvallen.  Al snel bleek dat René dit het langste vol kon
houden en Patrick bij vlagen tot wanhoop dreef.  René won de wedstrijd dan ook met 3-1, waardoor hij voor het eerst clubkampioen werd bij de senioren.  De prestatieprijs ging naar René van Dijk, die 3e werd.
Tot slot werd er nog snel een game gespeeld om te beslissen wie de wisselbeker mee naar huis mocht nemen: de jeugdkampioen of de volwassen kampioen?  Dit bleek voor Jurre vooralsnog een stap te ver: hij verloor met 11-6 van René.