Workshop Mentale training

Dinsdag 27 november was er voor de leden van TTV Smash’73/YOB  een workshop mentale training. Begeleidster was Wilma Strijbosch Couseling en Coaching. De vier onderwerpen die aanbod kwamen waren ademhaling, concentratie, zelfvertrouwen en omgaan met verlies. Dit zijn belangrijke aspecten voor een sportman of sportvrouw.

Door de juiste ademhaling, gelijkmatig, diep en ritmisch sta je steviger op je benen en ben je ontspannen. Een concentratieoefening  dat gedaan werd ,was 5 minuten lang  je aandacht alleen op het batje te richten. Hierdoor leer je je aandacht ter richten op één ding. Korte zinnen als ik wil het … ik kan het … ik doe het, kunnen je helpen om vlak voor de wedstrijd, en tijden de wedstrijd je op te peppen of te kalmeren. Voor omgaan met verlies geldt maak dingen niet groten dan ze zijn, het belangrijkste is dat je plezier hebt en houdt in je sport.