Open Udense 2016: een geslaagd tafeltennisspektakel!

Volkel – Zondag 27 november werden de 17e Open Udense Tafeltenniskampioenschappen gehouden, georganiseerd door TTV Smash’73/YOB. Ook deze keer werden de deelnemers ontvangen in Sporthal De Wervel in Volkel.

Tekst: Henk van Heeswijk
Foto’s: Foto de Vakman.nl en Henk van Heeswijk

Op 27 tafels werden in totaal 150 deelnemers verdeeld over twee jeugdklassen, vijf seniorenklassen, de prominenten en de oud-internationals. Het niveau was dit jaar ongekend hoog en de onderlinge strijd was hevig, met als gevolg een reeks prachtige rally’s en verrassende uitslagen op alle niveaus.
In een spannende A finale tussen Hugo Visser (TTCV Herwaarden) en Jan van der Linden (Taflan), was het uiteindelijk Hugo Visser die met de winst naar huis ging.

Prominenten
In de middag sloten de Udense prominenten zich bij het tafeltennisgezelschap aan. Zij lieten weer eens zien dat tafeltennis een toegankelijke sport is die door iedereen kan worden beoefend. Er werd dan ook een spannende finale gespeeld tussen Erik Jansen (Rabobank) en Bert Timmermans (Atletiek vereniging De Keien). Bert moest het onderspit delven en de titel ging dit jaar naar Erik.

Oud-internationals
Naast de prominenten gaven tegelijkertijd ook de oud-internationals acte de présence. Ook al hebben de meesten al jaren geleden hun tafeltenniscarriëre vaarwel gezegd, toch wisten ze nog een hoogstaand spel te laten zien. De finale in de A poule werd gewonnen door Ronald Vijverberg, Jaap van Spanje werd tweede. In de B poule ging de finale tussen Frans Willems en Peter Overbosch en werd gewonnen door Frans. De bekers werden zoals de laatste jaren gebruikelijk is uitgereikt door de burgemeester van Uden, de heer Henk Hellegers.

Vrijwilligerspenning
Marloes van der Locht (kleine foto rechts) werd afgelopen zondagochtend bij aanvang van het toernooi verrast met de voordracht voor de Vrijwilligerspenning van de gemeente Uden door Wethouder van Sociale zaken, Gerrit Overmans samen met de commissie. Voor haar 25 jaar lange -belangeloze- inzet voor TTV Smash’73/YOB, waarbij ze alle functies bekleedde, zoals diverse bestuursfuncties en commissies, organisatie van de bedrijven competitie, de Open Udense Tafeltennis kampioenschappen en nog veel meer. Op 2 januari vindt de officiële huldiging plaats.

 

 

 

Daarnaast kreeg oud-bondscoach Dusan Tigerman uit handen van NTTB voorzitter Jan Simons de Oeuvre prijs uitgereikt.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag en hoopt iedereen volgend jaar opnieuw te mogen ontmoeten.

Uitslagen Open Udense 2016:
Senioren klasse A:
1e Hugo Visser (TTCV Herwaarden)
2e Jan van der Linden (Taflan)
3e Twan Derks (TTC Deurne)

Senioren klasse B:
1e Wim Bloemer (TTV Die Meede)
2e Lars Raijmakers (TTC Deurne)
3e Wesley Ketelaars (ATTV ’71)

Senioren klasse C:
1e Zoltan Nyitrai (TTCV van Herwaarden)
2e Ayman kartabeel (ATTV’71)
3e Ahmed Sayed (ATTV”71)

Senioren klasse D:
1e Michel de Gooijer (TTV Stedebroec)
2e Erik Egelmeer (NTTV Nuland)
3e Edwin Bergmans (Wilvo / TTV Bergeijk)

Senioren starters:
1e Juul Silverenberg
2e Lia Boekemans (Smash’73/YOB)
3e Tieneke Verdouw (Smash ’73/YOB)

Junioren E;
1e Jessica Jansen (TTV Flash)
2e Joey Chen (TTCV van Herwaarden)
3e Erwin van Vroonhoven (TTCV van Herwaarden)

Junioren starters:
1e Elijah de Groot (Revanche Schaijk / TT Herpen)
2e Bink van der Vleugel
3e Jochem Klerk

Prominenten A klasse:
1e Erik Jansen (Rabobank)
2e Bert Timmermans (Atletiek vereniging De Keien)

Prominenten B klasse:
1e plaats Henk Derks (Derks Makelaardij)
2e plaats Kees Konter (Kuijpers installaties)

Oud Internationals A klasse:
1e Ronald Vijverberg
2e Jaap van Spanje

Oud Internationals B klasse:
1e Frans Willems
2e Peter Overbosch